‘De economie moet onze maatschappelijke doelen niet bepalen’

 Leestijd: 5 minuten

8

De economische wetenschap is te veel bezig met cijfertjes en abstracte modellen en is de voeling met de realiteit kwijt. Met die analyse krijgt de internationale beweging Rethinking Economics ook in Vlaanderen navolging. De vorige zomer ...

In het kort

De economische wetenschap is te veel bezig met cijfertjes en abstracte modellen en is de voeling met de realiteit kwijt. Met die analyse krijgt de internationale beweging Rethinking Economics ook in Vlaanderen navolging. De vorige zomer opgestarte Gentse afdeling wil het debat over economie aanzwengelen aan de universiteit, binnen het onderwijs en ook in de samenleving. “Efficiëntie staat veel te centraal in het economisch denken. Wat met rechtvaardigheid, herverdeling en duurzaamheid?”

Wat in 2012 begon bij een kleine groep ontevreden Britse economiestudenten is in een paar jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging om economie als wetenschappelijke discipline te verbreden, democratiseren en pluralistischer te maken. Rethinking Economics omschrijft zichzelf als een nieuwe poging van de huidige generatie economen en studenten om het economisch denken uit te dagen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid