Val van de regering redt de echte coöperatie

 Leestijd: 2 minuten

0

Vanaf 1 mei worden de coöperatieve basisbeginselen wettelijk verankerd. Dat is een van de belangrijke wijzigingen in de vernieuwde vennootschapswet, die gisteravond in het parlement werd goedgekeurd. “Een historisch akkoord, dat ironisch genoeg slechts mogelijk werd ...

In het kort

Vanaf 1 mei worden de coöperatieve basisbeginselen wettelijk verankerd. Dat is een van de belangrijke wijzigingen in de vernieuwde vennootschapswet, die gisteravond in het parlement werd goedgekeurd.

Dat de verankering van de coöperatieve principes is opgenomen in de vennootschapswet van minister Geens, mag een klein wonder heten. De goedkeuring van het wetsontwerp lag in december al klaar ter stemming – zonder verankering van de coöperatieve principes. “Maar doordat de N-VA uit de regering stapte, werd de stemming opgeschoven en hadden we meer gelegenheid om het belang van de coöperatieve waarden te benadrukken”, aldus Bosmans.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid