Gerecht onderzoekt dossier Tunnelplaats


Het Antwerps parket heeft het volledige dossier rond het omstreden bouwproject Lins Tower aan de Tunnelplaats opgevraagd bij de dienst Stadsontwikkeling. Dat gebeurde twee maanden terug, kort nadat Apache en Le Vif nieuwe onthullingen brachten in ...

In het kort

Het Antwerps parket heeft het volledige dossier rond het omstreden bouwproject aan de Tunnelplaats opgevraagd bij de dienst Stadsontwikkeling. Dat gebeurde twee maanden terug, kort nadat Apache en Le Vif nieuwe onthullingen brachten in dossier Land Invest Gate. Het parket bevestigt dat het dossier werd opgevraagd, maar wil voorlopig geen verdere details kwijt.

Het dossier ligt politiek gevoelig. Tegen het advies van de eigen stedenbouwkundig ambtenaar in verleende het voormalige college onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) een vergunning voor de bouw van de Lins Tower aan Land Invest Group.

Aan het roer van die projectontwikkelaar stond Erik Van der Paal. Van der Paal is zeer goed bevriend met Bart De Wever. Bovendien werkte Joeri Dillen, de voormalige kabinetschef van de Antwerpse burgemeester, voor hij aantrad op het kabinet van De Wever voor Land Invest Group. Aan de vooravond van de collegebeslissing om een hoogbouwvergunning af te leveren voor de Lins Tower vertrok Dillen als kabinetschef.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelGerecht onderzoekt dossier Tunnelplaats
Auteur(s)Tom Cochez & David Leloup
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=93560
Gepubliceerd 25 februari 2019 @ 09:00. Met update op 26 februari 2019 @ 09:27
Opgevraagd24 augustus 2019 @ 13:05
Klik hier om te printen