Koro 18 januari 2019

18 januari 2019 Bert Verhoye
bert verhoye koro

De visa-explosie kon niet ongelegener komen, vijf maanden voor de verkiezingen. De tenoren van de kracht van de verandering hoeven de moed nochtans niet te laten zakken. De V van victorie is wel de V van verraad geworden, maar toch wenken nog vele ambten en mandaten.

Theo Francken opent een visaboetiek in Lubbeek. Eén halen, twee betalen. Onklopbare prijzen. Bestand tegen de scherpste controles. Vakmanschap is meesterschap, zoals een Hollandse brouwerij pleegt te zeggen.

Bart De Wever wordt burgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo (in de volksmond Bezali). Ludo Van Campenhout mogen wij ontwaren achter de tap van café Totskop in Merksem. Tapbiljart en één keer in de maand kiekenkaarting.

Annick De Ridder wordt schepen van de haven van Lillo.

Jan Jambon wordt burgemeester van Brasschaat.

Fons Duchateau wordt prins carnaval. Fons 1.

Koen Kennis wordt schatbewaarder van zijn eigen schatten.

Siegfried Bracke keert terug naar de VRT. Na een ontluizingsperiode van drie jaar wordt hij chef-ontluizer. Hij schrijft teksten voor de socialisten en 't Pallieterke en leidt debatten bij het Vlaams Blok.

Kabouter Peumans neemt de melkherberg van Plopsaland over en vestigt er een filiaal van La Chouffe.

Liesbeth Homans krijgt de rol van Cruella in een volgend megaproject van Studio 100.

Jean-Marie De Decker gaat de West-Vlaamse lijst van de N-VA in zee duwen.

Sander Loones krijgt diverse ministerpostjes, telkens voor twee dagen. Een om zich in te werken en een om zich uit te werken.

Verder wordt het Mediaplein herdoopt in Kievietsplein, zo genoemd naar de oorspronkelijke bewoners.

De twee antiterreurtanks worden in de Schelde gereden.

En wat met de hoogbouwplannen van de stad ?

Nadat Rob Van de Velde eerder al vertrok met de stilste trom aller tijden en de kleine Van der Paal zijn laatste hallucinaties vierde in het afkickcentrum, dreigt betonrot.

De onverwoestbare Geert Bourgeois vertrekt naar Europa, vergist zich van vliegtuig en belandt in het parlement van Azië. Hij blijft er onbewogen bij.

bert-300x300-300x300

De kleine Muyters telt voortaan de vluchtelingen en Johan Van Overtveldt wordt hoofdredacteur van het financieel vakblad "'t Scheldt".

Een prominente plaats wordt nog gezocht voor De Roover, een naam die de partij thans alle eer aandoet.

Zo zie je maar, hoe grijs de lucht ook oogt, er rest altijd een straaltje zon. Zegt KORO.

LEES OOK