Private sociale woningen kosten overheid meer, al zijn er ook voordelen

 Leestijd: 5 minuten

0

Woningen verhuurd via sociale verhuurkantoren kosten de overheid meer dan woningen die sociale huisvestingsmaatschappijen aan kwetsbare doelgroepen verhuren. Maar er moet in de vergelijking van de twee sociale verhuurders ook gekeken worden naar het effect van ...

In het kort

Woningen verhuurd via sociale verhuurkantoren kosten de overheid meer dan woningen die sociale huisvestingsmaatschappijen aan kwetsbare doelgroepen verhuren. Maar er moet in de vergelijking van de twee sociale verhuurders ook gekeken worden naar het effect van de inzet van overheidsmiddelen, zo luidt de conclusie van een grootschalig onderzoek van het Steunpunt wonen.

In dat debat over de manier waarop het recht op huisvesting moet ingevuld worden, lopen ideologische breuklijnen. Met cijfers en feiten moeten beleidskeuzes doordachter gemaakt worden, merken ook wetenschappers op.

“De reden waarom in dit rapport zowel kosteneffectiviteit als efficiëntie behandeld worden, is dat we hopen met dit rapport lopende discussies over de optimale organisatie- en financieringsvorm van de sociale huisvesting te kunnen voeden met zo objectief mogelijke informatie”, motiveren Sien Winters en Katleen Van den Broeck hun studie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid