Europese koopkracht stijgt dubbel zo snel als Belgische

 Leestijd: 2 minuten

6

België zakt terug in de ranglijst van landen met de hoogste koopkracht. Gemiddeld ging de koopkracht in Europa er veel steviger op vooruit dan in ons land, blijkt uit cijfers van GfK. De cijfers zijn een ...

In het kort

België zakt terug in de ranglijst van landen met de hoogste koopkracht. Gemiddeld ging de koopkracht in Europa er veel steviger op vooruit dan in ons land, blijkt uit cijfers van GfK. De cijfers zijn een stevige nuancering bij de recente berichten over de toegenomen koopkracht in ons land.

De regering Michel I reageerde triomfantelijk toen onderzoekers van de KULeuven onlangs bekend maakten dat de koopkracht van de Belg er door de taxshift tussen 2014 en 2010 met 5,2% op vooruit gaat.

Maar wat er niet bij vermeld werd, is dat de koopkracht in de rest van Europa er veel steviger op vooruit gegaan is. Er zijn maar enkele landen, waaronder Frankrijk en Italië, die daar een uitzondering op zijn.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid