Herbeleef Café Apache #8 • Bomvol afval

 Leestijd: 1 minuut0

In deze café Apache staan we samen met Rob Buurman (Recycling Network), en Loes Weemaels (Recover) en Toon Wassenberg stil bij een aantal heikele thema’s, waaronder statiegeld voor PMD.

Het gerecht dat zich buigt over de adjunct-kabinetschef van Joke Schauvliege omdat die een importeur van afvalolie een lucratieve dienst bewijst. Wetgeving op maat van een bevriend bouwbedrijf. OVAM die ‘gevoelige cijfers’ over zwerfvuil niet wil vrijgeven omdat ze de gemeenteraadsverkiezingen zouden kunnen beïnvloeden… Met afval valt geld te verdienen en de politiek is nooit ver uit de buurt.

Het debat over afval en wat er (niet) mee te doen.

  • Rob Buurman is directeur van Recycling Netwerk, een milieuorganisatie die zich inzet om de belangen van de burger te verdedigen in de politiek, en de invloed van de afvallobby te beperken.
  • Loes Weemaels is projectmedewerker verpakkingsafval en werkt bij Recover, een samenwerkingsverband tussen 11 afvalintercommunales en de stad Antwerpen.
  • Toon Wassenberg is bio-ingenieur, duurzaamheidsexpert en gemeenteraadslid voor de sp.a in Antwerpen.

Het café gaat door in ons Reuzenhuis, start om 20u en wordt gevolgd door een inspirerende – afvalvrije – borrel.

Inschrijven graag per e-mail naar marketing@apache.be

Auteur: Stef Arends

Stef Arends volgde de bachelor Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Hij maakt verhalen met tekst en video, waarvan er een aantal te zien zijn op vimeo.com/stefarends.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid