Toename parlementaire vragen speelt vooral Weyts parten


Gisteren werd minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) nog maar eens op het matje geroepen , omdat hij meer informatie verschaft aan de pers dan aan zijn collega parlementsleden. Weyts wijt dit aan de ‘overlast’ aan vragen. ...

In het kort

Nu minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) andermaal onder zijn voeten krijgt, omdat hij informatie eerder naar de pers doet lekken dan aan een parlementslid te bezorgen, leek het ons hoog tijd voor een analyse van de schriftelijke parlementaire vragen in het Vlaamse halfrond. Daaruit blijkt dat het Vlaams Parlement op 15 oktober 2018 reeds 26 852 vragen heeft gesteld, waarvan 9% nog onbeantwoord blijft. Daarmee scoort de Vlaamse regering opvallend beter dan haar federale collega’s.

Vooral minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wordt overstelpt met vragen. Op zijn eentje is hij verantwoordelijk voor bijna 25% van alle schriftelijke vragen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Weyts ondertussen de grootste achterstand heeft opgebouwd, al dient ook minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) een tandje bij te steken.

Voorts blijkt het aantal parlementaire vragen de laatste legislaturen exponentieel toegenomen. Volgens kenners zou dat te wijten zijn aan de toegenomen media aandacht en het gebrek aan alternatieven om in de spotlights te komen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelToename parlementaire vragen speelt vooral Weyts parten
Auteur(s)Yoeri Maertens
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=89557
Gepubliceerd 16 november 2018 @ 12:03. Met update op 16 november 2018 @ 12:45
Opgevraagd08 april 2020 @ 04:21
Klik hier om te printen