Herbeleef Café Apache #6 • Moeder, waarom kiezen wij?

 Leestijd: 1 minuut0

Met nog vier dagen te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen, zoomen we met een boeiend panel even uit. We denken na over de vraag waarom we verkiezingen organiseren. Wat zijn de voor- en nadelen van een electoraal-representatieve democratie, en welke alternatieven zijn er?

We gaan daarover in debat met vier panelleden:

  • Sarah Van Liefferinge werd vooral bekend als het boegbeeld van de Belgische Piratenpartij. Ze is een groot voorstander van het basisinkomen en denk na over alternatieve vormen van democratie. Ze schrijft nu voor Charlie Magazine.
  • Manu Claeys zou u kunnen kennen van zijn essay ‘Het Vlaams Blok in elk van ons’, en als oprichter van de burgerbeweging stRaten-generaal. Hij zal zijn ervaringen over burgeractivisme en participatie delen.
  • Piet Van Meerbeek is burgerparticipatie-expert bij milieuorganisatie BRAL Stadsbeweging voor Brussel.

We verwelkomen jullie in de Mokkakapot te Borgerhout. Het debat start om 20u. Zoals steeds is het debat gratis voor leden. Niet-leden betalen 2 euro inkom.

Inschrijven kan via marketing@apache.be.

Moderator: Luc De Cleir

Auteur: Stef Arends

Stef Arends volgde de bachelor Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Hij maakt verhalen met tekst en video, waarvan er een aantal te zien zijn op vimeo.com/stefarends.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid