Land Invest betaalde gerechtskosten ex-kabinetschef De Wever


Projectontwikkelaar Land Invest legde minstens 18.000 euro op tafel om de gerechtskosten van de voormalige kabinetschef van Bart De Wever te betalen. Die diende een forse schadeclaim tegen Apache in, na berichtgeving over omstreden politieke beslissingen ...

In het kort

Projectontwikkelaar Land Invest legde minstens 18.000 euro op tafel om de gerechtskosten van de voormalige kabinetschef van Bart De Wever te betalen. Die diende een forse schadeclaim tegen Apache in, na berichtgeving over omstreden politieke beslissingen in Antwerpse vastgoeddossiers van Land Invest.

Uit documenten die Apache kon inkijken, blijkt dat Land Invest minstens drie betalingen uitvoerde ten gunste van het advocatenkantoor Souidi & Souidi. Het gaat om overschrijvingen van achtereenvolgens 5.293,75 euro, 7.260 euro en 5.445 euro.

Omar Souidi die samen met zijn broer het advocatenkantoor runt, trad de voorbije jaren op als advocaat voor Joeri Dillen, de voormalige Antwerpse kabinetschef van Bart De Wever.

De betalingsbewijzen van Land Invest aan de advocaat van Joeri Dillen maken duidelijk dat de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever zijn toenmalige kabinetschef financieel ondersteunde.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelLand Invest betaalde gerechtskosten ex-kabinetschef De Wever
Auteur(s)Tom Cochez & David Leloup
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=88981
Gepubliceerd 08 oktober 2018 @ 17:37
Opgevraagd19 oktober 2019 @ 11:11
Klik hier om te printen