‘België loopt hopeloos achter in de strijd tegen de handel in bedreigde soorten’


De handel in bedreigde fauna en flora is een wereldwijd probleem. België is een belangrijk transitland voor deze illegale bedrijfstak, die jaarlijks miljarden euro’s oplevert. Onze bevoegde instanties nemen wekelijks ivoor, krokodillenleer, medicatie met restanten van ...

In het kort

De handel in bedreigde fauna en flora is een wereldwijd probleem. België is een belangrijk transitland voor deze illegale bedrijfstak, die jaarlijks miljarden euro’s oplevert. Onze bevoegde instanties nemen wekelijks ivoor, krokodillenleer, medicatie met restanten van bedreigde dieren of planten en andere illegale producten in beslag.

Maar het gaat slechts om zo’n 10 procent van hetgeen daadwerkelijk in omloop is. Alain Peeters, Eerste Hoofdinspecteur Milieuhandhaving en Dierenwelzijn vraagt daarom met aandrang meer aandacht voor de bestrijding van deze lucratieve bezigheid: “België loopt hopeloos achter in de strijd tegen de handel in bedreigde soorten. Het wordt stilaan tijd om alles uit de kast te halen om deze criminele praktijken efficiënter aan te pakken.”

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
Titel‘België loopt hopeloos achter in de strijd tegen de handel in bedreigde soorten’
Auteur(s)Annick Hus
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=86176
Gepubliceerd 13 juli 2018 @ 08:19
Opgevraagd20 september 2019 @ 00:59
Klik hier om te printen