Politiek staat nooit buitenspel op een WK

 Leestijd: 6 minuten

2

Russisch president Vladimir Poetin wil de finale van het WK voetbal gebruiken om vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen. Maar ook de rest van het WK moet het blazoen van de natie oppoetsen. Of hoe voetbal ...

In het kort

Op 15 juli wordt in Moskou de finale beslecht van de eenentwintigste editie van het wereldkampioenschap voetbal. De Russische president wil deze gebeurtenis nog iets historischer maken dan gewoonlijk. Hij nodigt namelijk de Israëlische premier Netanyahu en zijn Palestijnse tegenhanger Abbas uit om hem te vergezellen in zijn wellicht ruime skybox, boven in het Olympische Loezjniki-stadion.

Maar ook de rest van het WK moet het blazoen van de natie oppoetsen. Maar Poetin is niet de enige die voetbal gebruikt. Ook Brazilië, Zuid-Afrika, Duitsland en ga zo maar door klopten zich als organiserend land tijdens het WK op de borst en plaatsten al hun troeven in het uitstalraam.

Of hoe voetbal en politiek, ook tijdens het WK in Rusland, even onafscheidelijk zijn als Cristiano Ronaldo en zijn ontblote sixpack.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid