De Soedan-files (2): folteringen gaan gewoon verder

 Leestijd: 4 minuten

0

Begin deze maand werden in Soedan twee Amerikaanse Soedanezen gefolterd. Een van hen is kort erna overleden. De ander kon zijn eigen marteling filmen, en deelde de video met Apache. De choquerende beelden tonen de willekeur ...

In het kort

Op twee verschillende plekken in Soedan zijn op 2 en 5 juni twee Amerikanen ernstig mishandeld toen ze hun familie in Darfoer opzochten. Dat blijkt uit getuigenissen van een van de slachtoffers en van het Al Khatim Adlan Center for Enlightenment. Een van hen overleed na een verhoor door de Soedanese inlichtingendienst NISS. De ander, Bishara Gomatallah, kon videobeelden maken van zijn eigen foltering.

Deze twee recente gevallen van foltering en zelfs moord door de Soedanese veiligheidsdienst passen in een patroon van mensenrechtenschendingen door een van de wreedste dictatoriale regimes ter wereld. Politie en veiligheidsdienst opereren met de grootste willekeur; gebrek aan ‘respect voor de autoriteiten’ kan genoeg zijn voor een afranseling.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid