Onafhankelijke journalistiek heeft betere ondersteuning nodig


Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, maant de commissie Media de Vlaamse Regering aan om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat de Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen ...

In het kort

Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, vraagt de commissie Media de Vlaamse Regering om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen komt met een initiatief.

“We zijn op een moment beland dat we een kritieke ondergrens hebben bereikt als het gaat over ons medialandschap en dat we onafhankelijkheid en pluriformiteit van onze media zorgvuldig moeten bewaken”, opperde Vlaams parlementslid Katia Segers.

Media 21, de koepel van Vlaamse nieuwe media, de Vereniging van Vlaamse Journalisten (VVJ) en het ondersteuningsfonds Journalismfund.eu/Fonds Pascal Decroos geven hun visie op wat de uitbouw van een toekomstgerichte en mediumneutrale ondersteuning van onafhankelijke kwalitatieve journalistiek moet zijn.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelOnafhankelijke journalistiek heeft betere ondersteuning nodig
Auteur(s)Steven Vanden Bussche
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=84821
Gepubliceerd 07 juni 2018 @ 21:53. Met update op 20 augustus 2019 @ 22:27
Opgevraagd17 april 2021 @ 11:20
Klik hier om te printen