In het donker strijkt een pauw zijn veren glad

 Leestijd: 1 minuut0

De wolf, de lynx, doe daar straks nog eens de goudjakhals bij, … Vlaanderen glimt dezer dagen van gepaste trots op zijn wilde nieuwkomers.

Andere nieuwkomers worden dan weer opgejaagd als wild. Af en toe wordt daarbij ook geschoten. Een kogel door het hoofd van een tweejarig meisje, al mag het parket dat niet met zoveel woorden zeggen.

Wie het wel doet, kan rekenen op een paar Antwerpse rollende ogen.

Deze keer is het de schuld van de ouders dat hun kind werd doodgeschoten. Een probate verklaring zou kunnen zijn dat er geen sossen, Walen, moslims of lasterlijke journalisten in de buurt waren, maar ons lijkt vooral een grens verlegd. Opnieuw. En alweer is het geen communautaire.

Nainggolan

Gelukkig is er veel verstrooiing. Mediaconcern Sanoma pakt uit met een platform voor influencers om samen ‘impactvolle branded content samenwerkingen’ te realiseren. Dat, zo lezen we toch in een persbericht, “scoort als een dolle”.

Een beetje zoals Nainggolan op het WK Voetbal in Rusland, maar daarover kon u deze week helaas niets lezen op onze pagina’s.

We schreven wel over Gaza als laboratorium voor de wapenindustrie. En over de manier waarop moslims in de Vlaamse pers dag in dag uit worden gestigmatiseerd.

Jawel hoor, impactvolle branded content samenwerkingen realiseren, dat scoort als een dolle

Ook over geknoei met aanbestedingsprocedures voor grote bouwdossiers binnen het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf trouwens.

Daarover schrijven we zelfs al een tijdje. Deze week kwam daar zowaar een juridisch staartje aan. En dat kreeg op zijn beurt weer een politiek staartje.

Dat is vooralsnog niet het geval in de Mechelse Spreeuwenhoek. Ook niet in Antwerpen. Al konden we deze week vaststellen dat de constructie achter projectontwikkelaar Land Invest Group wel heel volatiel van aard is. Er wordt sneller gewisseld van aandeelhouders dan van onderbroek.

Ivan De Vadder

En nu we het toch over constructiefouten hebben: die zitten ook in de regering-Michel. Dat is de naam van de regering-De Wever I.

Dat zeggen wij niet. Wel Ivan De Vadder. Voor alle duidelijkheid: we hebben het over die constructiefouten. Niemand die nog weet wat de regering eigenlijk beslist: de kernuitstap, pensioen met punten, zware beroepen, … u zegt het maar.

Het mag een troost zijn dat de VRT-coryfee zich onderweg bediende van de woorden ‘permanent bombardement’.

Laat ze even over uw lippen rollen en kom dan, samen met ons, tot de enige mogelijke conclusie: een nieuwe stijlfiguur dringt zich op.

Misschien bestaat ze al, maar tips voor naamgeving zijn toch welkom. We beloven daarbij, zoals wel meer bedrijven dezer dagen, absoluut rekening te houden met uw privacy.

Tot genoegen!

Auteur: Tom Cochez

Licentiaat criminologie. Werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen. Hij volgde er vooral gezondheidszorg, sociale zaken en milieu en verdiepte zich in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken onder meer ook voor Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.be. Vandaag werkt hij als redacteur en coördinator.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid