Met de maat waarmee ge meet, zult ge weder gemeten worden

Tom Cochez
bureau
(Foto pxhere)

De Koekenstad werd deze week officieel uitgeroepen tot de maat der politieke dingen. En in Brussel gaan Francken Theo en Johan Van Overtveldt gezamenlijk becijferen hoeveel migratie ons land kost.

bureau
(Foto pxhere)

Snoeiwerken langs de autostrades, het aansturen der twitteraccounts van de Schild en Vrienden, een resem juridische procedures, de staatssecretaris zelf: op de keper beschouwd zijn er heel wat kosten aan migratie. Zeker in ons land.

Met de rekenmachine van Van Overtveldt komen we straks geheid een paar tientallen miljoenen tekort, maar het voordeel is natuurlijk dat we een week lang niet moesten praten over pakweg pensioenen.

Net nu de dash toch wat verdwenen lijkt uit pensioenminister Bacquelaine.

Wij wisten natuurlijk al langer dat migratie goed is voor de economie. Zelfs het IMF weet dat. Maar een nieuwe studie bekt altijd lekker. Zeker in een land waar verkiezingen worden gewonnen door aan de vooravond ervan iets lelijk te zeggen over al wie niet van oudsher Vlaams bloed en Vlaamse bodem deelt.

Sossen

En zo belanden we als vanzelf in Israël. Terwijl begin deze week aan de grens tientallen Palestijnen werden doodgeschoten, feliciteerde Bart De Wever Israël met de zeventigste verjaardag.

Een mens moet zijn prioriteiten kennen. Al helemaal wanneer de Joodse stem luidkeels roept om te worden binnengehaald.

Nog een geluk, denken we dan, dat - behalve al de rest - ook Israël geheel en al de schuld van de sossen blijkt te zijn.

Snoeiwerken langs de autostrade, het aansturen der twitteraccounts van de Schild en Vrienden, een resem juridische procedures, de staatssecretaris zelf: op de keper beschouwd zijn er heel wat kosten aan migratie in ons land

Hoewel, ook van het online kalifaat zijn we niet helemaal zeker. Van Doel ook niet honderd procent. Het enige wat we wel weten, is dat de tekeningen die Jeroen Janssen er maakt, meer dan de moeite waard zijn. En dat er met wonen in Doel veel te doen valt. Dat ook.

Te Gent wordt sociaal wonen dan weer een verkiezingsthema. Wie dacht dat de paarse gloed ook na Optima voor eeuwig en een dag over Gent zou blijven schijnen, moet toezien hoe blauw steeds vettiger knipoogt naar Siegfried Bracke.

Mondig

Het straffe is dat wij dat allemaal weten zonder aan gezichtsherkenning te doen. Wellicht omdat slimme camera's vooral onschuldige burgers viseren.

En nu we het toch over onschuldige burgers hebben: in den duik heeft het Vlaams Parlement de ultieme procedure van burgerverzet afgeschaft. Een aantal mondige burgers stapt naar het Grondwettelijk Hof.

Vooralsnog heeft Bart De Wever dat laatste niet afgeschaft.

Al kunnen we dezer dagen nog van weinig zeker zijn.

Wat ons dan weer naadloos bij de vraag brengt hoe het zit het met de veiligheid van uw identiteit in Vlaanderen.

Het heeft wat van een verkiezingsslogan. Hoe dan ook blijkt er nog wat werk mee te zijn. Uw persoonsgegevens worden online namelijk lucratief verpatst zonder dat u daar erg in heeft.

Ook gratis clickbait heeft zijn prijs. Net als de Van Thillo Toren in de nieuwe hoofdstad van het land. Gelukkig, zouden we zeggen, mag u voor Apache nog betalen.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 25-02-2018

De Duivel vergeet geen stoot tegen zijn bokkepoot

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week over rechtszaken, Francken Theo en zelfbevlekking.
Kramupus_a_Sesto_03