Herdenking Tweede Wereldoorlog kan beter in Antwerpen

 Leestijd: 12 minuten

1

Vrijdag 4 mei kreeg het Antwerps stadsbestuur een rapport over hoe de Tweede Wereldoorlog beter kan herdacht worden in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever komt van ver als het gaat om de oorlogsgeschiedenis in beeld te ...

In het kort

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Antwerpen bevrijd werd en 75 jaar is een kantelmoment. Door de wisseling van generaties verdwijnt de herinnering als daar niet op een degelijke manier aan gewerkt wordt. Er wordt dan ook maar beter nu al nagedacht hoe men de herdenking van WO II in goede banen zal leiden.

De Adviesraad stad Antwerpen, Herdenking van de Tweede Wereldoorlog (waarin onder meer Prof. Bruno De Wever en Prof. Van Goethem zetelen), leverde een adviesrapport van tien pagina’s af aan het Antwerpse stadsbestuur.

Dat rapport wordt goed onthaald (we drukken het integraal af): het  Forum der Joodse Organisaties (FJO) is tevreden over de grote lijnen maar betreurt dat het niet officieel om advies werd gevraagd. Hij rekent erop dat het stadsbestuur bij de uitwerking ervan overleg zal plegen met het FJO.

Apache vroeg ook de mening over het rapport aan een prominent lid van het Onafhankelijkheidsfront (OF). Die vindt het absoluut noodzakelijk dat de adviescommissie ook op de uitvoering toeziet. Immers ‘het fascisme is nooit overwonnen’.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid