Herbekijk: Joris Luyendijk in gesprek met Karl van den Broeck


De Nederlandse journalist en antropoloog Joris Luyendijk ging zaterdag 2 juni in gesprek met Apache-hoofdredacteur Karl van den broeck. Luyendijk ging dieper in op de toekomst van de media.

Herbekijk hier de live-stream. Het gesprek start op minuut 10, want voorafgaand werd de Pen van Apache aan een regio-journalist uitgereikt. Die erkenning ging dit jaar naar Roel Damiaans en Mark Van Luyk voor een bijzonder onderzoeksverhaal in Het Belang van Limburg.

 

Joris Luyendijk

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk onderzocht de financiële sector in Londen voor The Guardian, vertoefde een maand aan het Binnenhof in Den Haag en schreef een boek over zijn ervaringen in het Midden-Oosten, waar hij jarenlang voor verschillende media correspondent was. Luyendijk schreef of werkte mee aan vier andere boeken over de Islam, Nederlandse politiek en de media.

Luyendijk kijkt kritisch naar de media en gaat daarover graag in discussie met collega’s en publiek.

Nieuwe wegen in de journalistiek

Nog op de ‘Dag van Apache’ ging Apache-oprichter en journalist Tom Cochez met Ides Debruyne (Journalism Fund) op Klara in gesprek bij Werner Trio over nieuwe wegen in de journalistiek.

 


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelHerbekijk: Joris Luyendijk in gesprek met Karl van den Broeck
Auteur(s)Redactie Apache
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=83044
Gepubliceerd 03 mei 2018 @ 17:25
Opgevraagd25 juni 2019 @ 19:29
Klik hier om te printen