Multinationals betaalden meer dan 800 miljoen euro terug aan België


Zesendertig multinationals die volgens Europa illegale belastingvoordelen genoten, hebben ruim 800 miljoen euro aan ons land terugbetaald. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) deed er alles aan om de terugbetaling te vermijden.

In het kort

Twee jaar geleden veroordeelde de Europese Commissie ons land omdat het multinationals jarenlang liet genieten van ‘excess profit rulings. Door die afspraken moesten 36 internationale bedrijven zoals AB Inbev, Atlas Copco, BP en BICS, de internationale telefoondochter van Proximus, van de Belgische fiscus geen belastingen betalen op het internationale deel van hun winst.

Intussen, zo wordt bevestigd aan Apache, hebben ze bijna 840 miljoen euro aan ons land terugbetaald. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) deed er echter alles aan om de terugbetaling te vermijden.

Ook een deel van de bedrijven vecht de terugbetaling aan. Zij argumenteren dat de OESO opnieuw heeft bevestigd dat de voornoemde Belgische wet geen fiscaal schadelijke praktijk uitmaakt.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelMultinationals betaalden meer dan 800 miljoen euro terug aan België
Auteur(s)Dominique Soenens
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=82790
Gepubliceerd 30 april 2018 @ 10:00. Met update op 30 april 2018 @ 10:47
Opgevraagd23 augustus 2019 @ 12:59
Klik hier om te printen