Vogeltjes die vroeg zingen, zijn voor de poes

Tom Cochez
Cat-eating-prey
(Foto Mark Marek - Wikimedia Commons)

Facebook geven we dan weer wat Facebook toekomt.

Heeft u ergens onverhoeds uw naam achtergelaten? Dan kan u er donder op zeggen dat Mark Zuckerberg er weet van heeft.

Cat-eating-prey
(Foto Mark Marek - Wikimedia Commons)

Pijpenkrul

Wij van onze kant, weten dan weer uit goede bron dat Mark Zuckerberg niet de negende plaats op de lijst van CD&V in Antwerpen zal bekleden.

Die kwam nochtans vacant nadat de partij er een ultraorthodoxe jood wilde posteren om aldus de dialoog tussen de Antwerpse volkeren te herstellen.

Een hand geven, bleek evenwel wat te hoog gegrepen om die dialoog te herstellen.

Het plan circuleert nu om gouwe ouwe Marc Van Peel een laatste keer op te voeren.

Geen kwaad gedacht, dunkt ons. Denk twee pijpenkrullen en een sjtreimel bij de havenschepen en hij kan een eind mee als chassidische jood.

Bovendien is flexibiliteit zijn wezenskenmerk. Uiteindelijk wilde Van Peel ook een Saudische financier van Al Qaeda naar de Antwerpse haven halen om er een mirakelfabriek te bouwen. En Bart De Wever uit 't Schoon Verdiep houden.

Cruise

Daarmee belanden we haast vanzelf bij de nieuwe cruiseterminal die de stad bouwt in de lage emissiezone. De wetenschap wil dat één middelgroot cruiseschip ongeveer evenveel fijn stof uitstoot als één miljoen auto's.

Denk twee pijpenkrullen en een sjtreimel bij Marc Van Peel en hij kan een eind mee als chassidische jood

Dat lijkt veel. Zeker voor een lage emissiezone.

En een F-16? Hoeveel zou zo'n vliegmachine uitstoten, vraagt u zich misschien af? We moeten u het antwoord schuldig blijven. We weten niet eens of de nieuwe F-35's met roetfilters zullen vliegen.

Wel duidelijk is dat de man die voor de Kamercommissie ons oud straaljagerpark bij het groot vuil kwam zetten, heel dicht staat bij de firma die de motoren levert van de nieuwe Lockheed Martin toestellen.

Het is ver gekomen dat een mens voor een beetje ethiek vandaag de dag al bij een hackerscollectief moet aankloppen.

Afsluitend raden we u nog uitdrukkelijk af om te gaan zwemmen in de zee. Vogeltjes die vroeg zingen dreigen immers voor de poes te zijn.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 14-04-2018

Een baard maakt nog geen filosoof

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week over Zuckerberg en een rist andere mannen zonder baarden.
pexels-photo-736717