De dubbele pet van de Amerikaanse kolonel die verlenging F-16 neerhaalde


De Amerikaanse kolonel Jeff Gates verklaarde deze week in de Kamer dat het “niet mogelijk is” om de levensduur van de Belgische F-16’s te verlengen “op basis van de beschikbare informatie”. Gates heeft echter ook een ...

In het kort

De Amerikaanse kolonel Jeff Gates verklaarde in de Kamer dat het “niet mogelijk is” om de levensduur van de Belgische F-16’s te verlengen “op basis van de beschikbare informatie”.

Gates heeft echter ook een connectie met de F-35 van Lockheed Martin. In 2012-2013 werkte hij nog voor Pratt & Whitney, het Amerikaanse bedrijf dat als enige de motoren van de F-35 produceert.

Gates maakte toen deel uit van het zogenaamde Secretary of Defense Executive Fellows (SDEF) programma. Binnen dit programma worden jaarlijks verschillende Amerikaanse legerofficieren bij een Amerikaans bedrijf ondergebracht in het kader van hun opleiding. Gates ging toen als fellow bij Pratt & Whitney werken.

Pratt & Whitney is de enige producent van motoren voor de F-35. Als België kiest voor de F-35 dan kiest het dus ook voor de motoren van Pratt & Whitney.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelDe dubbele pet van de Amerikaanse kolonel die verlenging F-16 neerhaalde
Auteur(s)Jan Walraven
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=82512
Gepubliceerd 20 april 2018 @ 14:24
Opgevraagd04 augustus 2020 @ 02:26
Klik hier om te printen