Een baard maakt nog geen filosoof

14 april 2018 Tom Cochez
pexels-photo-736717
(Foto Tim Savage - Pexels)

Bij Mark Zuckerberg denken wij niet bepaald aan een baard. Eerder aan het tegenovergestelde, mocht dat al bestaan.

Maar één ding moet je de zonnekoning wel nageven: hij leerde zijn volk digitaal sociaal zijn. En ook wel dat zulks enkel kan mits het afstaan van persoonlijke informatie.

Zolang we ons onbeschrijflijk geluk op Facebook kunnen etaleren, hebben we daar vrede mee.

pexels-photo-736717
(Foto Tim Savage - Pexels)

Andere wang

Wie ook geen baard draagt - hoogstens de schijn van een pubersnor - is N-VA onderwijsspecialist Koen Daniëls. Tijdens een gerichte media-aanval op onderwijsminister Hilde Crevits filosofeerde hij vrijelijk over het vruchteloos leren zwemmen van kinderen zonder armen en benen.

Francken Theo - vurig pleitbezorger van meer elitescholen -  stak hem Twittergewijs een hart onder de riem. Ook hij heeft hoogstens de schijn van een pubersnor nodig om te weten dat CD&V uiteindelijk steevast de andere wang aanbiedt.

Eveneens baardloos zijn Bart De Wever en Christian Van Thillo. Behalve dat vormkenmerk en een passie voor media, delen beide heren intussen ook een plein in Antwerpen: het Mediaplein.

Ons gelobby voor een Apachesteegje dat uitgeeft op de Turnhoutsebaan valt vooralsnog op een koude steen. Maar mogelijk brengt ons komend debat over het imago van Borgerhout daar verandering in.

Creativiteit

Eveneens baardloos zijn Bart De Wever en Christian Van Thillo. Behalve dat vormkenmerk en een passie voor media delen beide heren intussen ook een plein in Antwerpen: het Mediaplein.

Ook glad geschoren - maar laat ons wel wezen, toch nog van een ander kaliber - is Bashar al-Assad. The Donald mag dan al ten oorlog tweeten, in Syrië is het zijn regime dat nog steeds massaal burgerslachtoffers maakt.

De oorlogsvluchtelingen worden - volgens Francken Theo met groot succes - op vraag van Europa in Turkije geparkeerd. Waar het geld voor die Turkije deal precies naartoe is, blijkt een raadsel. Maar de man die droomt van zijn eigen eliteschool, weet zeker dat extra geld voor Erdogan dringend nodig is.

Nog deze week bogen we ons over de eerste lading Noordpoolgas, het nieuwe feminisme en gendergelijkheid op televisie.

En over het troebele energiecontract van waterzuiveraar Aquafin. Voor de details verwijzen we u graag naar onze site, maar laat ons zeggen dat de vindingrijkheid om het overheidsbedrijf te rollen binnen het bestaande juridische kader getuigt van het soort creativiteit waarop België is gebouwd.

Dat doet - en daarmee sluiten we af - een beetje denken aan het loon van de aanstaande gouverneur van Oost-Vlaanderen. Of hij of zij een baard zal dragen, is vooralsnog een goed bewaard geheim, maar over zijn of haar loon kan u alvast meer lezen bij ons dan eender waar anders.

Rest ons enkel u een nog zonnige zondag toe te wensen.

Tot genoegen!

LEES OOK