Bart De Wever plooit zich dubbel voor Van Thillo Tower


Het Antwerps college is er duidelijk bijzonder veel aan gelegen om de wensen van de topman van De Persgroep, Christian Van Thillo in te willigen. Apache reconstrueert het bijzondere traject van de verwachte komst van de ...

In het kort

Als mediatycoon Christian Van Thillo iets vraagt, springt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in het gelid. Het college schrijft op vraag van De Persgroep een ruimtelijk uitvoeringsplan op maat voor de bouw van de Van Thillo Tower.

Dat zogenaamd ‘postzegelRUP’ moet het mogelijk maken om de geplande appartementen in de nieuwe bouwblok om te zetten in kantoorruimte. Het bestaande uitvoeringsplan laat dat niet toe, maar daar wordt dus in ijltempo een mouw aan gepast.

De bijzondere timing die daarbij werd gehanteerd, de ‘collegiale brief’ die daarvoor werd verstuurd naar bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V), … alles wijst erop dat het Antwerps college onder leiding van Bart De Wever wel heel ver meegaat om het de machtigste mediabaas van het land naar zijn zin te maken.

Apache reconstrueerde het opmerkelijke traject van de verwachte komst van de mediagroep naar Antwerpen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelBart De Wever plooit zich dubbel voor Van Thillo Tower
Auteur(s)Tom Cochez
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=81262
Gepubliceerd 23 maart 2018 @ 12:24
Opgevraagd26 november 2020 @ 20:02
Klik hier om te printen