U mag niet weten hoeveel Bart De Wever en zijn schepenen verdienen


Grote beloftes ten spijt, weigert het Antwerpse bestuur om de vergoedingen van burgemeester en schepenen vrij te geven. De Antwerpse N-VA van burgemeester Bart De Wever beloofde in de nasleep van de Publipart-affaire nochtans “maximale transparantie” ...

In het kort

Hoeveel verdienen Bart De Wever en zijn Antwerpse schepenen? Dat mag u niet weten.

Grote beloftes ten spijt, weigert het Antwerpse bestuur om de vergoedingen van burgemeester en schepenen vrij te geven. De Antwerpse N-VA van burgemeester Bart De Wever beloofde in de nasleep van de Publipart-affaire nochtans “maximale transparantie” over mandaten én vergoedingen.

“De gegevens met betrekking tot de vergoedingen die mandatarissen ontvangen mogen niet openbaar gemaakt worden omwille van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer”, antwoordde stadssecretaris op de vraag om de lijst met mandaten en vergoedingen openbaar te maken.

“Met deze lijst komt er maximale transparantie over de mandaten en vergoedingen van burgemeester en schepenen”, beloofde de Antwerpse N-VA nochtans in februari vorig jaar.  Het Antwerpse stadsbestuur zei toen “transparantie erg belangrijk” te vinden.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelU mag niet weten hoeveel Bart De Wever en zijn schepenen verdienen
Auteur(s)Jan Walraven
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=81143
Gepubliceerd 22 maart 2018 @ 16:48
Opgevraagd29 september 2020 @ 14:06
Klik hier om te printen