De Duivel vergeet geen stoot tegen zijn bokkepoot

 Leestijd: 1 minuut1

Goed verjaard, dubbele rechtszaak gewonnen, interessant Café Apache gehad, boertje gelaten, … U hoort ons deze week – geheel en al tegen onze natuur in – niet mopperen.

Toch niet over onszelf.

Maar ‘l’enfer, c’est les autres’.

Francken Theo bijvoorbeeld. Hij trapte – geheel en al zijn natuur getrouw – de week af met een pareltje van een tweet.

Daarin had hij het over ‘de linkse, totaal vooringenomen sensatiesite Apache – bekend van de Antwerpse SAMEN-begrafenis na de dodelijke treffer door de door hun opgeklopte vastgoedboomerang’.

(Foto Llorenzi)

Hoekig

Troost u, ook wij moesten de tweet van onze staatssecretaris een paar keer herlezen om een scherper beeld te krijgen van wat er precies werd bedoeld.

Maar goedmoedig als we zijn, lezen we zijn wat hoekig aandoende stijl als een bedoelde emanatie van een streng doch rechtvaardig beleid.

Soit, Francken Theo was boos omdat we hadden geschreven dat zijn Dienst Vreemdelingenzaken nog steeds een verouderde brief met desinformatie voor asielzoekers uitdeelt. Of beter: omdat vier advocaten dat verhaal aan Apache bevestigden.

Het betreft helaas allemaal desinformatie, sensatie, laster en meer van dat fraais. Toch volgens Francken Theo.

Een beetje de dingen eigenlijk die ook de ex-kabinetschef van Bart De Wever, diens favoriete bouwpromotor en de burgervader zelf geregeld over Apache vertellen.

Gelukkig denkt de rechtbank daar volstrekt het tegenovergestelde over. Maar zoals intussen genoegzaam bekend, zijn rechters wereldvreemd zolang ze niet in tune zijn met het gerommel in de Vlaamse onderbuik.

Zoals genoegzaam bekend zijn rechters wereldvreemd, zolang ze niet in tune zijn met het gerommel in de Vlaamse onderbuik

Pensioen

Veel belangrijker voor uw toekomst zijn natuurlijk de pensioenen. Tussen de rechtszaken door, schreef Karl van den Broeck er een dossier over. Onder meer over de manier waarop Michel I zichzelf dribbelde door een nationaal pensioenplan, waarover een ruime consensus bestond, feestelijk in de gracht te rijden.

En nu we het toch over dribbelen hebben. Er is meer aandacht voor het gebrek aan aandacht voor vrouwelijke sporten, dan voor vrouwelijke sporten zelf.

Dat zegt wat. Maar er was in het eerste controlejaar ook maar één politicus die sponsoring aangaf. En neen, het was niet Geert Versnick.

Luciano D’Onofrio dan. Ook wel bekend als Lucien D’Onofrio. Of als Licio D’Onofrio. Het hangt er van af op welk deel van de parking je vertoeft.

In Antwerpen kennen ze de man sinds enige tijd als de rechterhand van Paul – Ghelamco – Gheysens. Via Apache kon u hem deze week nog net dat tikje beter leren kennen.

Afronden doen we met een streepje clickbait: extreemrechts kant zich steeds nadrukkelijker tegen masturbatie. De Vlaamse schild en vrienden temmen de Vlaamse Leeuw niet langer eigenhandig en hun Nederlandse tegenhanger Thierry Baudet geeft ook al geen stoot meer tegen de eigen bokkepoot.

Voor volgende week plannen wij een uitgebreide rondvraag naar eventueel gewijzigde gebruiken ter zake bij onze Kamerleden.

In afwachting nog een fijn weekeinde.

Tot genoegen!

Auteur: Tom Cochez

Licentiaat criminologie. Werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen. Hij volgde er vooral gezondheidszorg, sociale zaken en milieu en verdiepte zich in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken onder meer ook voor Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.be. Vandaag werkt hij als redacteur en coördinator.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid