De Duivel vergeet geen stoot tegen zijn bokkepoot

25 februari 2018 Tom Cochez
Kramupus_a_Sesto_03
(Foto Llorenzi)

Toch niet over onszelf.

Maar 'l'enfer, c'est les autres'.

Francken Theo bijvoorbeeld. Hij trapte - geheel en al zijn natuur getrouw - de week af met een pareltje van een tweet.

Daarin had hij het over 'de linkse, totaal vooringenomen sensatiesite Apache – bekend van de Antwerpse SAMEN-begrafenis na de dodelijke treffer door de door hun opgeklopte vastgoedboomerang'.

Kramupus_a_Sesto_03
(Foto Llorenzi)

Hoekig

Troost u, ook wij moesten de tweet van onze staatssecretaris een paar keer herlezen om een scherper beeld te krijgen van wat er precies werd bedoeld.

Maar goedmoedig als we zijn, lezen we zijn wat hoekig aandoende stijl als een bedoelde emanatie van een streng doch rechtvaardig beleid.

Soit, Francken Theo was boos omdat we hadden geschreven dat zijn Dienst Vreemdelingenzaken nog steeds een verouderde brief met desinformatie voor asielzoekers uitdeelt. Of beter: omdat vier advocaten dat verhaal aan Apache bevestigden.

Het betreft helaas allemaal desinformatie, sensatie, laster en meer van dat fraais. Toch volgens Francken Theo.

Een beetje de dingen eigenlijk die ook de ex-kabinetschef van Bart De Wever, diens favoriete bouwpromotor en de burgervader zelf geregeld over Apache vertellen.

Gelukkig denkt de rechtbank daar volstrekt het tegenovergestelde over. Maar zoals intussen genoegzaam bekend, zijn rechters wereldvreemd zolang ze niet in tune zijn met het gerommel in de Vlaamse onderbuik.

Zoals genoegzaam bekend zijn rechters wereldvreemd, zolang ze niet in tune zijn met het gerommel in de Vlaamse onderbuik

Pensioen

Veel belangrijker voor uw toekomst zijn natuurlijk de pensioenen. Tussen de rechtszaken door, schreef Karl van den Broeck er een dossier over. Onder meer over de manier waarop Michel I zichzelf dribbelde door een nationaal pensioenplan, waarover een ruime consensus bestond, feestelijk in de gracht te rijden.

En nu we het toch over dribbelen hebben. Er is meer aandacht voor het gebrek aan aandacht voor vrouwelijke sporten, dan voor vrouwelijke sporten zelf.

Dat zegt wat. Maar er was in het eerste controlejaar ook maar één politicus die sponsoring aangaf. En neen, het was niet Geert Versnick.

Luciano D'Onofrio dan. Ook wel bekend als Lucien D'Onofrio. Of als Licio D'Onofrio. Het hangt er van af op welk deel van de parking je vertoeft.

In Antwerpen kennen ze de man sinds enige tijd als de rechterhand van Paul - Ghelamco - Gheysens. Via Apache kon u hem deze week nog net dat tikje beter leren kennen.

Afronden doen we met een streepje clickbait: extreemrechts kant zich steeds nadrukkelijker tegen masturbatie. De Vlaamse schild en vrienden temmen de Vlaamse Leeuw niet langer eigenhandig en hun Nederlandse tegenhanger Thierry Baudet geeft ook al geen stoot meer tegen de eigen bokkepoot.

Voor volgende week plannen wij een uitgebreide rondvraag naar eventueel gewijzigde gebruiken ter zake bij onze Kamerleden.

In afwachting nog een fijn weekeinde.

Tot genoegen!

LEES OOK