Vrijdag 23 februari eerste Café Apache


Komende vrijdag start Apache met wat de komende maanden hopelijk kan uitgroeien tot een mooie nieuwe traditie: café Apache. Maandelijks organiseren we in het Reuzenhuis een debat over een actueel thema. De avond wordt gestreamd en vanaf de middag zal de website voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Vrijdag zijn onze gasten Rik Van Cauwelaert (columnist bij De Tijd), Bert Bultinck (hoofdredacteur van Knack) en professor Sarah Van Leuven (directeur van de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies aan de UGent). Samen met hoofdredacteur Karl van den Broeck debatteren ze over ‘chilling’ in de journalistiek: of hoe met veel geld en dure advocaten wordt gepoogd kritische stemmen te smoren.Donderdag verwachten we de uitspraak in de dubbele rechtszaak die projectontwikkelaar Land Invest Group en de voormalige kabinetschef van Bart De Wever vorig jaar aanspanden tegen Apache en daarbij samen een zeer forse schadeclaim van 350.000 euro eisen.

Het is helaas niet het enige voorbeeld van chilling en Apache is ook niet het enige medium dat ermee af te rekenen krijgt.

Hoe toont chilling zich in de praktijk? Is het (vooral) een politiek probleem? Hoe kunnen media zich daartegen wapenen? Is er een rol weggelegd voor de overheid? Voor de journalistenvereniging? Het zijn maar enkele vragen die we vrijdag willen voorleggen aan het panel.

Locatie: Reuzenhuis, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout
Aanvangsuur: 20u (deuren 19u15)
Panel: Rik Van Cauwelaert, Bert Bultinck, Sarah Van Leuven, Karl van den Broeck

Volg het debat via de livestream op deze pagina!

Vanaf 20u zenden we het debat live uit.

Of kom langs in ons café!

Plaatsen zijn beperkt! De eerste 30 leden die een mailtje sturen naar info@apache.be kunnen een plaats in het publiek bemachtigen.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelVrijdag 23 februari eerste Café Apache
Auteur(s)Redactie Apache
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=79738
Gepubliceerd 20 februari 2018 @ 13:12. Met update op 08 februari 2019 @ 17:04
Opgevraagd18 oktober 2019 @ 00:29
Klik hier om te printen