Vrijdag 23 februari eerste Café Apache

Redactie Apache
De inkom van het Reuzenhuis
De inkom van het Reuzenhuis in Borgerhout (Foto: © Kaja Verbeke (Apache))

Vrijdag zijn onze gasten Rik Van Cauwelaert (columnist bij De Tijd), Bert Bultinck (hoofdredacteur van Knack) en professor Sarah Van Leuven (directeur van de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies aan de UGent). Samen met hoofdredacteur Karl van den Broeck debatteren ze over 'chilling' in de journalistiek: of hoe met veel geld en dure advocaten wordt gepoogd kritische stemmen te smoren.

De inkom van het Reuzenhuis
De inkom van het Reuzenhuis in Borgerhout (Foto: Apache (c) Kaja Verbeke)

Donderdag verwachten we de uitspraak in de dubbele rechtszaak die projectontwikkelaar Land Invest Group en de voormalige kabinetschef van Bart De Wever vorig jaar aanspanden tegen Apache en daarbij samen een zeer forse schadeclaim van 350.000 euro eisen.

Het is helaas niet het enige voorbeeld van chilling en Apache is ook niet het enige medium dat ermee af te rekenen krijgt.

Hoe toont chilling zich in de praktijk? Is het (vooral) een politiek probleem? Hoe kunnen media zich daartegen wapenen? Is er een rol weggelegd voor de overheid? Voor de journalistenvereniging? Het zijn maar enkele vragen die we vrijdag willen voorleggen aan het panel.

Locatie: Reuzenhuis, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout

Aanvangsuur: 20u (deuren 19u15)

Panel: Rik Van Cauwelaert, Bert Bultinck, Sarah Van Leuven, Karl van den Broeck

 

Volg het debat via de livestream op deze pagina!

Vanaf 20u zenden we het debat live uit.

Of kom langs in ons café!

Plaatsen zijn beperkt! De eerste 30 leden die een mailtje sturen naar info@apache.be kunnen een plaats in het publiek bemachtigen.

LEES OOK
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE
Redactie Apache / 15-06-2018

Herbeleef Café Apache #5 • Hoe beleven nieuwe Belgen het (Vlaams) nationalisme?

Apache trekt naar de IJzertoren en verkent samen met Samira Atillah, Bahattin Koçak, Pieter Bauwens en Alona Lyubayeva de identiteitsbeleving van nieuwe Belgen.
EPU_Twice_Ijzertoren_007
Redactie Apache, Charlotte Deprez / 09-05-2018

Herbeleef Café Apache #4 • Redt Europa onze privacy?

Een debat met Kati Verstrepen, Matthias Dobbelaere en Rob Heyman over privacy. Heeft u het debat gemist? Herbekijk het hier en lees het korte verslag.
privacy