De miljoenenstromen naar Land Invest


In de zomer van 2014 kon projectontwikkelaar Land Invest niet enkel rekenen op een flink cadeau van het Antwerps college. Parallel, zo ontdekte Apache, stroomden vanuit Gent (Optima Bank) en Luik (pensioenfonds Ogeo) plots vele miljoenen ...

In het kort

In de zomer van 2014 kon projectontwikkelaar Land Invest niet enkel rekenen op een flinke cadeau van het Antwerps college. Parallel stroomden vanuit Gent (Optima Bank) en Luik (pensioenfonds Ogeo) plots vele miljoenen met een stevig geurtje aan binnen.

Erik Van der Paal, de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever en jarenlang de sterke man achter de schermen bij Land Invest Group reageert op de nieuwe bevindingen van Apache.

Eind augustus 2014 leverde het Antwerps college de omstreden hoogbouwvergunning af voor de Lins Tower aan de Tunnelplaats. In dezelfde periode verschafte Optima Bank voor bijna 20 miljoen  euro kredieten aan Land Invest en de directe entourage. Dat gebeurde ondanks een expliciet verbod van de Nationale Bank.

In dezelfde periode stroomde er via obligatieleningovereenkomsten ook vele miljoenen vanuit het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund naar Land Invest. Geld dat verdween in een schimmig Canadees project of werd aangewend voor het uitbetalen van dividenden.

De miljoenen kwamen bij Land Invest terecht met dank aan de dubbele petjes van bestuurders binnen Land Invest Group die parallel belangrijke posities bekleedden binnen Optima – Geert Versnick en Luc Van den Bossche – en binnen Ogeo Fund.

Vandaag rest enkel een gigantische schuldenberg. En de vraag waar al dat geld naartoe is.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden. Log in of registreer om dit artikel af te drukken.


Over dit artikel

BronApache [https://www.apache.be]
TitelDe miljoenenstromen naar Land Invest
Auteur(s)Tom Cochez
Permalinkhttps://www.apache.be/?p=79176
Gepubliceerd 13 februari 2018 @ 08:30. Met update op 20 september 2019 @ 14:45
Opgevraagd26 november 2020 @ 19:11
Klik hier om te printen