Herbekijk | Apache in debat over wonen in Gent

 Leestijd: 1 minuut0

Apache trapte 2018 af met een debat over wonen in Gent, gevolgd door een screening van de bekroonde documentaire ‘Rabot’.

Herbekijk hier het debat van 18 januari:

De vaak verhitte discussie over kraken bewijst het: de Gentenaars liggen wakker van het woonbeleid. En dat zal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ongetwijfeld niet veranderen.

Apache gaat in debat met:

  • Sven Taeldeman (schepen voor Wonen, sp.a)
  • Veli Yüksel (gemeenteraadslid CD&V)
  • Tom Demeester (lijsttrekker PVDA)

Hoe zien zij het woonbeleid voor de Arteveldestad? Moet de sociale woningbouw een tandje bijsteken? Verdrijven nieuwe stadsprojecten de Gentenaars? Wat met de betaalbaarheid van woningen? Hoe moet de stad met leegstand omgaan?

Na het debat vertonen we de bekroonde documentaire Rabot, over de laatste inwoners van de iconische sociale woontorens die gesloopt moeten worden. De Gentse documentairemaker Christina Vandekerckhove leidt zelf de film in.

Tijdsschema

19u

Debat met de Gentse schepen voor Wonen Sven Taeldeman (sp.a), Veli Yüksel (CD&V), Tom Demeester (PVDA).

20u15

Introductie ‘Rabot’ door de Gentse documentairemaker Christina Vandekerckhove

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid