Waar men mee verkeert, wordt men mee geëerd

Tom Cochez
Erik Van der Paal in een innige omhelzing met Geert Versnick
Erik Van der Paal in een innige omhelzing met Geert Versnick (Foto: © Stef Arends (Apache))

Zelden zagen we een zo letterlijke evocatie van een in wezen toch figuurlijk bedoeld spreekwoord.

Daarvoor zorgden de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever en zijn vijftig allerbeste vrienden.

In dit geval: het zo goed als voltallige Antwerpse schepencollege, een half blik would be N-VA toppers, Jean-Claude Fontinoy, een snuif van corruptie verdachte PS'ers en natuurlijk de bij dat soort gelegenheden onvermijdelijke Geert Versnick.

Om een of andere reden ontbreekt op dat soort feestjes nooit een man van middelbare leeftijd in roze broek.

Erik Van der Paal in een innige omhelzing met Geert Versnick
Erik Van der Paal in een innige omhelzing met Geert Versnick (Foto: © Stef Arends (Apache))

Voor de volledigheid: ook de advocaten die 350.000 euro van Apache eisen namens Land Invest Group en namens de ex-kabinetschef van Bart De Wever, staken de beentjes onder de keurige tafel.

De aandacht ging vooral naar het filmpje. Ook wel naar de cocaïne, de gijzelingen, de prostitutie en de faillissementen die het leven van de favoriete vastgoedbaron van de Antwerpse burgemeester kleuren.

Minder belangstelling was er voor de lobbyvergadering die Bart De Wever had met de rode deugnieten van de Luikse PS. Onderwerp van gesprek: de creatie van een geldmachine die in staat is ideologische grenzen te overstijgen.

Minder belangstelling was er voor de lobbyvergadering die Bart De Wever had met de rode deugnieten van de Luikse PS. Onderwerp van gesprek: de creatie van een geldmachine die in staat is ideologische grenzen te overstijgen.

Een mens zou voor minder het communautaire thema begraven.

Pano

Het grote geluk is dat er verder geen enkele schijn van partijdigheid is.

Ook niet in Middelkerke, Knokke of Koksijde trouwens. In die kustgemeenten, zo leerde een Pano-reportage, investeren een aantal liberale burgemeesters warm- en barmhartig in de eigen gemeenten. Een appartementsblok, een zorgcentrum, een casino, ... allemaal voor de burger.

Dit weekend organiseert Open VLD haar vrijheidscongres. Misschien heeft het daarmee te maken.

Of de burgemeesters zijn vroegtijdig gevat door de kerstsfeer.

Dat valt niet uit te sluiten, want ook binnen de Vlaamse Regering worden de cadeaus stilaan klaargezet. Niks groots. Gewoon een nieuw wetje op maat voor bouwbedrijf Hens, een doorlichtinkje voor Unia, ...

En dat allemaal terwijl onze universitaire vorsers zich een ongeluk zwoegen!

Coupe

Verder legde Apache deze week nog wat zout op de staart van Bart De Pauw. In de reeks 'de nieuwe zijderoute' ging het over de Chinese bouwwoede. Zo hoeft u niet meer op te schrikken wanneer straks ook Xi Jinping mee groepsknuffelt voor de deur van 't Fornuis.

Over de rellen in Brussel hadden we het deze week niet. U weet intussen hoe we zijn: de problemen met allochtone jongeren vegen we - blij gemutst en voortgestuwd door een ziekelijke vorm van politieke correctheid - keer op keer onder de mat.

Wel willen we nog graag meegeven dat Carles Puigdemont naar de kapper is geweest. Dat werd, tussen ons gezegd en gezwegen, hoog tijd.

Of de nieuwe coupe volstaat om straks de Europese topjob van politiebaas De Bolle van een Spaans veto te redden, blijft afwachten. Maar laat dat vooral een prettige verderzetting van het weekend niet in de weg staan.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 25-11-2018

Waar vrouwen tussenkomen, is het genoegzaam bedorven

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met vrouwenhandel in de provincie, Joke Schauvliege en de Bourgondische coalitie
Wikifrits
Tom Cochez / 17-11-2018

Geen parel dient bij nacht gekocht, geen vrijster bij de kaars gezocht

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met transparante liberalen, Jan Penris en Francken Theo
model-1912538_1280
Tom Cochez / 11-11-2018

Groene krieken worden rood, kleine kinders worden groot

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Jan Jambon, het cordon en de gouverneursgrap
boy-633014_1280