Vlaams mestbeleid stagneert: miljoenen in de beerput

 Leestijd: 11 minuten

2

Ook het vijfde mestactieplan (MAP 5) slaagt er niet in om de nitraat- en fosfaatconcentraties in het Vlaamse oppervlaktewater verder te doen dalen. Dat blijkt uit cijfers van het MAP-meetnet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Voor het vierde jaar op rij is er geen verbetering meer, terwijl het mestbeleid jaarlijks miljoenen kost. 

Ook het vijfde mestactieplan (MAP 5) slaagt er niet in om de nitraat- en fosfaatconcentraties in het Vlaamse oppervlaktewater verder te doen dalen. Dat blijkt uit cijfers van het MAP-meetnet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Voor het vierde jaar op rij is er geen verbetering meer, terwijl het mestbeleid jaarlijks miljoenen kost. 

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden