Een aap wil met iedereen gekken, maar zelf kan hij zijn aars niet dekken

Tom Cochez
Monkey-Khanaspur-Ayyubia
(Foto: Wikimedia Commons - Imran Noori)

Vanzelfsprekend is Fons geen aap, maar tussen ons gezegd en gezwegen, hem betichten van overdreven veel emotionele intelligentie zou al even ongepast zijn. We verwijzen nu naar zijn plan om via privédetectives de jacht te openen op mensen die het met een leefloon moeten stellen.

Monkey-Khanaspur-Ayyubia
(Foto: Wikimedia Commons - Imran Noori)

Fons wil vermeende arme sloebers die er een buitenlandse patrimoniumvennootschap op nahouden, pakweg op de Kaaimaneilanden, bij de kraag vatten. Dat soort praktijken, zo wist de schepen, is schering en inslag: er zijn, jawel, meer leefloners met een buitenlandse villa dan zonder! Bovendien hebben privébedrijven in Nederland de jacht daarop met overweldigend succes geopend.

Kunstgebit

Helaas blijken Fons' cijfers niet te kloppen en is het in Nederland illegaal om voor dat soort zaken privédetectives in te schakelen. In België ook trouwens, tenzij de bevoegde minister een uitzondering toestaat. En vanzelfsprekend moet Fons zoiets aan Jan Jambon geen twee keer vragen.

Of hoe het handboek 'fake news' een bestseller blijkt binnen de partij die in ijltempo de eigen baseline op zichzelf toepast.

Okay, we staan wellicht nog wat bokkig omdat de voorzitter ons een lasterlijk medium noemt, maar eerlijk gezegd viel onze mond bij het aanhoren van zoveel stompzinnigheid deze week wagenwijd open.

Iets soortgelijks moet ook de genaamde Herman De Cleene zijn overkomen. Hij vond na drie weken zijn verloren kunstgebit terug. Kwijt gespeeld tijdens het joggen. Helaas voor de onfortuinlijke man had hij al een nieuw laten maken.

Helaas blijken Fons' cijfers niet te kloppen en is het inschakelen van privédetectives in de jacht op leefloners in Nederland illegaal. In België ook trouwens

Een andere zoektocht wordt dezer dagen gefaciliteerd dankzij het boek 'Was opa een nazi?' Naar schatting een half miljoen landgenoten zouden die vraag positief kunnen beantwoorden. Apache bracht een interview met onderzoeker Koen Aerts en een fragment uit het boek.

Speciaal voor uw gebruiksgemak hebben we dat toegevoegd aan ons dossier collaboratie waarin we eerder al een uiterst genuanceerd portret borstelden van de politieke roots van Bart De Wever en het collaboratieverleden van De Persgroep.

Echt perslekken kan je zoiets bezwaarlijk noemen, maar voor de zekerheid heeft Koen Geens toch maar de maximumstraf voor wie het beroepsgeheim schendt verzesvoudigd. Parketten krijgen meer onderzoeksmogelijkheden. Journalisten dreigen de hete adem in hun nek te voelen.

Niet dat we die nu al niet af en toe voelen, maar een beetje beleidsman neemt maar beter geen risico.

Joint

Tijd voor de rest van de wereld dan. Catalonië bijvoorbeeld. Staat Spanje op het punt een stukje kleiner te worden en zegeviert Barcelona straks als Catalaans landskampioen? Historicus Vincent Scheltiens vertelt u er alles over.

Ook op weg naar de uitgang, maar dan van de Europese Unie, is Groot-Brittannië. Een harde Brexit, zo becijferden Leuvense onderzoekers, riskeert België straks 42.000 arbeidsplaatsen te kosten. Gelukkig zit Guy Verhofstadt mee aan tafel.

Maar voor wie een roze bril draagt, kwam er deze week ook goed nieuws uit de Europese Unie. De eurokritische Europese partij, gebouwd rond UKIP, is namelijk al sjoemelend bankroet gegaan. De grote conservatieve broer is in hetzelfde bedje ziek, maar in Vlaanderen is dat vooralsnog nauwelijks nieuws.

Vreemdelingen stemmen niet extreemrechts, ontdekte het VB en bij de verdwaalde jonge autochtoon die zich nog binnen de Singel waagt, is er gewenning opgetreden

Nog vreemder is dat, uitgerekend nu UKIP op sterven na dood is en extreemrechts in Duitsland Angela Merkel verplicht een joint doet rollen, het Vlaams Belang de stad uitlevert aan de islam.

Dewinter en zijn kornuiten verschansen zich in de groene rand. In 't Stad is het namelijk al om zeep. Vreemdelingen stemmen niet extreemrechts, ontdekte het VB en bij de verdwaalde jonge autochtoon die zich nog binnen de Singel waagt, is er "gewenning ontstaan".

Dat terwijl het Antwerps stadsbestuur toch kosten noch moeite spaart om het zo'n verdwaalde autochtoon naar zijn of haar zin te maken. Nu zijn we in de vaart der volkeren vergeten een reporter, gewapend met het boek van Koen Aerts te sturen, maar als alles is verlopen zoals gepland, ging gisterenavond in Antwerpen een Oktoberfest naar Duits model door. Inclusief lederhosen, bierpullen en muziek verzorgd door onder andere De Belgische Tirolers, dj Timmie Tirol en Dietwin de Jodelaar.

Wat valt er dan nog te zeuren over de flagrant mislukte herverdeling van vluchtelingen binnen de Europese Unie? Over de vrolijke vrienden binnen de beste regering van de voorbije 25 jaar? Of over een tekort aan investeringen in groene energie?

Uiteindelijk is het weekend voor iedereen.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 25-11-2018

Waar vrouwen tussenkomen, is het genoegzaam bedorven

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met vrouwenhandel in de provincie, Joke Schauvliege en de Bourgondische coalitie
Wikifrits
Tom Cochez / 17-11-2018

Geen parel dient bij nacht gekocht, geen vrijster bij de kaars gezocht

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met transparante liberalen, Jan Penris en Francken Theo
model-1912538_1280
Tom Cochez / 11-11-2018

Groene krieken worden rood, kleine kinders worden groot

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Jan Jambon, het cordon en de gouverneursgrap
boy-633014_1280