Wie de koe bij de horens vat, kan ze beter melken

24 september 2017 Tom Cochez
cow_ox_horns-864168.jpg!d
(foto/ PXHere)

Theo

Et alors, horen we de kritische troll in u al denken. Wel, doorgaans spreekt zijn partij kwaad van islamistische dictators als Omar al-Bashir die een tijdlang zo vriendelijk was Osama Bin Laden onderdak te bieden. Of het moeten natuurlijk Saudi's zijn die naar de Antwerpse haven willen komen.

Maar nu moet er dus snel een opkuisploeg bij elkaar getrommeld worden en al-Bashir beschikt op dat vlak over nogal wat credits. Dat kan worden nagevraagd bij het internationaal strafhof in Den Haag dat zich buigt over oorlogsmisdadigers.

cow_ox_horns-864168.jpg!d
(foto/ PXHere)

Nu is het genoegzaam bekend dat N-VA graag en goed samenwerkt. Ook dat kan nagevraagd worden. Bijvoorbeeld bij ongeveer eender welk lid van de beste regering sinds 25 jaar. Let wel, we schrijven bewust 'samenwerken' en dus niet 'collaboreren'. Want Francken Theo heeft klacht ingediend omdat de jeugd van Ecolo de staatssecretaris had afgebeeld in een Duits legeruniform. Waar is de tijd dat Francken zelf nog dolle grapjes maakte over de VNV?

Maar goed, klachten hebben we hier al genoeg. Al moet gezegd dat een ervan - van professor Marc Hooghe die auteursfraude pleegde en vond dat we dat niet mochten schrijven - net ongegrond werd verklaard.

Peter

Maar wat lopen we eigenlijk weer te zeuren over die Francken Theo, terwijl deze week toch allerlei andere ellende om aandacht vroeg? Van de asbestplaag, over de onzin van de woonbonus, tot Fernand Huts die met dank aan het Gentse OCMW de boer in zichzelf mocht ontdekken.

Met elke stem voor het Vlaams Parlement en de Kamer stopt u respectievelijk 3 en 6 euro euro in de spaarpot van de politieke partij waarvoor u een bolletje rood maakt

Om nog te zwijgen van de commissie Kazachgate. Daar blijkt de diamantlobby braaf alle informatie te hebben bezorgd aan de parlementaire onderzoekers, behalve dan over de cruciale vijf maanden waarin de fameuze afkoopwet versneld door het parlement werd gejaagd. Zo weten we bijvoorbeeld niet hoeveel de verenigde diamantairs de eigen lobbyisten, de professoren Verstraeten en Haelterman hebben betaald om als onafhankelijk expert - we lachen helaas niet - op te draven in een hoorzitting over de afkoopwet voor de Senaat.

Inderdaad, telkens de bodem in zicht lijkt, blijkt die zich toch nog wat dieper te bevinden.

Maar niet getreurd. Peter Reekmans van Lijst Dedecker heeft de Vlaamse ziekte in kaart gebracht! Hij botst daarbij onvermijdelijk op de particratie. Burgerparticipatie zou verlossing kunnen brengen. Maar uitgerekend terwijl ze in Grobbendonk de hand aan de ploeg slaan, groeit samen met het vermogen ook de almacht van de politieke partijen als kool.

En dat gebeurt, jawel, allemaal met uw belastinggeld! Met elke stem voor het Vlaams Parlement en de Kamer stopt u respectievelijk 3 en 6 euro euro in de spaarpot van de politieke partij waarvoor u een bolletje rood maakte.

Donald en Kim

Zo bezien is Francken Theo, als grootmasseur van de Vlaamse onderbuik straks de grootste verpotter van uw belastinggeld richting N-VA-portefeuille.

Maar zolang er geen Soedanezen in het Maximiliaanpark zijn, boeit dat niet. Om het eens in jongerentaal te zeggen.

De jeugd blijkt trouwens massaal verslingerd aan digitale zoethouders. Voor elke swipe of click volgt prompt een virtuele beloning en daar geraakt een mens op de langen duur aan verslingerd.

Of dat een probleem hoeft te zijn, is een andere kwestie. Misschien dat het allemaal niet meer zo lang hoeft te duren. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse leider Donald Trump noemden elkaar deze week zot. Helaas hebben ze allebei gelijk en zitten ze ook allebei met hun tengels aan de verkeerde knoppen.

Wie het hoge Kwak-en-Boemel-gehalte van de hedendaagse politieke wereldscène aanschouwt, mag niet verbaasd zijn over wat zich intussen op het Antwerps Schoon Verdiep afspeelt

Ludo

Wie met Kim en Donald het hoge Kwak-en-Boemel-gehalte van de hedendaagse politieke wereldscène aanschouwt, mag niet verbaasd zijn over wat zich intussen op het Antwerps Schoon Verdiep afspeelt.

Na herhaaldelijk verkeerd gelopen eerdere aankondigingen stopt schepen Ludo Van Campenhout dan toch even helemaal met politiek. Zijn verslaving speelt hem teveel parten en burgemeester De Wever, bekend van zijn zero tolerance aanpak, trekt de lijn.

De burgervader zal in afwachting van beterschap de portefeuilles van Ludo Van Campenhout overnemen. Zoals bekend komen daar in het voorjaar allicht ook nog de portefeuilles van die andere uitzwaaiende N-VA-schepen, Rob Van de Velde bij.

Het laat zich bijgevolg aanzien dat Bart De Wever straks de volgende jobs zal cumuleren. We hebben ze, steeds bekommerd om het gemak van de lezer, in alfabetische volgorde geplaatst: burgemeester van Antwerpen, kamerlid voor N-VA, partijvoorzitter van N-VA, Antwerps schepen voor diamant, Antwerps schepen voor erfgoed, Antwerps schepen voor groen, Antwerps schepen voor markten en foren, Antwerps schepen voor personeel, Antwerps schepen voor publiek domein, Antwerps schepen voor ruimtelijke ordening, Antwerps schepen voor sport en Antwerps schepen voor stadsontwikkeling.

Of hoe zo'n Soedanees spreekwoord soms verrassend dicht bij de Vlaamse identiteit durft aan te schurken.

Tot genoegen!

LEES OOK