Mensen met migratieachtergrond pleiten voor eigen platform

 Leestijd: 4 minuten

4

Jongeren met een migratieachtergrond laten de traditionele media steeds vaker links liggen om een eigen discussieplatform of mediakanaal op te richten. Ze zijn de beledigingen en bedreigingen beu en missen een constructieve dialoog. De Opinie, een nieuw forum op initiatief van de jonge filosoof Othman El Hammouchi, is een voorbeeld van zo’n nieuw initiatief.

De Opinie is een nieuw online platform met ‘de ambitie om stemmen die in het verkalkte links-rechtsdebat niet aan bod komen of niet serieus genomen worden een plaats te geven’, aldus Othman El Hammouchi die de leiding van het platform in handen heeft. Vooral de stem van  De Opinie wil hen een plek bieden waar ze op een serene manier hun mening kunnen uiten en een dialoog gaan.” Voorlopig heeft alleen Othman nog bijdragen geschreven voor de website, maar daar komt snel verandering, aldus de jonge student.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden