Over eieren, vuur, furie en Gentse OCMW-gronden

 Leestijd: 3 minuten

0

Beter een half ei dan een lege dop, durft iemand die van minder bekende spreekwoorden houdt wel eens te beweren. Al zal het dan wellicht niet deze week geweest zijn. De fipronil-crisis beheerste alle Belgische en Nederlandse voorpagina’s, en de paniek heeft ondertussen ook vijftien andere Europese landen bereikt. Zelfs in Hongkong zijn er fipronil-eieren gevonden. Waarin de Lage Landen groot kunnen zijn!

De economische schade mag dan al in de ettelijke miljoenen worden geraamd, en onze vaderlandse politici mogen door onze buitenlandse collega’s als kippen zonder kop bestempeld worden, er zijn ook een hoop bedrijven en organisaties die er als de kippen bij zijn (ja!) om een graantje mee te pikken (jaja!) van de nieuwe voedselcrisis. En, we geven het ruiterlijk toe, ook voor onze beroepsgroep is het fipronil-schandaal een welgekomen afwisseling in tijden van surfende honden en andere komkommers.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden