Fanc weigert Nederlands parlement uitleg over Belgische scheurtjesreactoren

 Leestijd: 1 minuut

1

De Belgische nucleaire waakhond Fanc weigert in de Nederlandse Tweede Kamer uitleg te geven over de problemen met de kerncentrales in Doel en Tihange. De volksvertegenwoordigers reageren verbijsterd en eisen uitleg van bevoegd minister Jan Jambon (N-VA). “Waarom geen uitleg geven als je niets te verbergen hebt?”

De Nederlandse minister Schultz van Haegen nodigde de Belgische nucleaire toezichthouder in de Tweede Kamer uit. Het Fanc (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) moest uitleg geven over de staat waarin de Belgische kerncentrales zich bevinden. Nederland maakt zich zorgen over de veiligheid van de centrales die zich net over de grens bevinden.  Het nieuws over de vele scheurtjes in de vaten van de kernreactoren heeft er de vrees voor een kernramp aangewakkerd.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden