Vooral negatieve persaandacht voor Brazilië tijdens Olympische Spelen

 Leestijd: 3 minuten

1

Het gastland van de Olympische Spelen trekt zijn portefeuille doorgaans niet enkel open uit liefde voor de sport. De miljarden die gespendeerd worden aan de organisatie van het event, moeten renderen. Het wordt gezien als het uitgelezen moment om zich internationaal op een positieve manier te profileren. Uit een onderzoek van HIVA blijkt dat de toon van de berichtgeving over Rio en Brazilië tijdens te spelen bij ons echter opvallend negatief was.

In augustus vorig jaar waren alle ogen gericht op Rio de Janeiro. De Braziliaanse stad vormde het epicentrum van de vierjaarlijkse Olympische Zomerspelen. Voor die aandacht heeft het gastland doorgaans heel wat geld over.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden