‘Boskaart Schauvliege vertoont veel ruis en weinig ambitie’

 Leestijd: 4 minuten

0

Volgens natuurorganisaties Natuurpunt en BOS+ zit er heel veel ruis op de ontwerpkaart met de Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen van minister Joke Schauvliege (CD&V). Tegelijk hekelen ze het gebrek aan ambitie. “De bossen die op dit moment met concrete plannen bedreigd worden, staan niet op die kaart”, klinkt het. Schauvliege wijst naar het openbaar onderzoek om de laatste foutjes op te lossen.

In 2011 al kondigde minister Schauvliege aan dat ze een plan van aanpak klaar had voor zonevreemde bossen. “Klaar” bleek een serieus understatement. Het duurde uiteindelijk nog zes jaar en verschillende ontwerpversies vooraleer de Vlaamse regering op 31 maart eindelijk een voorlopig vastgestelde ontwerpkaart met de Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen (MKWB) op tafel kon leggen. Vanaf vandaag 16 mei tot en met 14 juli 2017 kan iedereen tijdens het openbaar onderzoek nog opmerkingen formuleren.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden