En toen moest Bart De Wever toch ‘Kumbaya’ zingen

 Leestijd: 10 minuten

10

Zijn we gisteren een nieuw tijdperk ingetreden? Dat van Michel II? Of is de wapenstilstand die N-VA en CD&V getekend hebben er eentje voor de galerij? Feit is dat Bart De Wever de vastberadenheid van CD&V onderschat heeft. Wouter Beke had na de zoveelste frontale aanval op zijn partij geen wangen meer over om aan te bieden. En hoewel hij dat niet van plan was, moest Bart De Wever alsnog ‘Kumbaya’ zingen. De vraag is hoe lang het kampvuur van premier Michel nog zal branden.

Er is een nieuw lemma toegevoegd aan het woordenboek van het Wetstraatees: ‘Kumbaya’. Wie bij de scouts geweest is, kent dit spirituele lied van Afro-Amerikaanse oorsprong. Het is een echte klassieker van de folkbeweging. Het wordt rond menig kampvuur gezongen om de samenhorigheid, de spirituele eenheid en het mededogen te celebreren, maar kreeg al snel een sarcastische bijbetekenis: voor de schijn doen alsof je dikke vriendjes bent met je vijand heet ‘samen Kumbaya zingen’.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden