Nieuwe voorzitter Nethys kent de weg naar Saudi’s en Panama

 Leestijd: 3 minuten

1

Na het aftreden van de omstreden topman André Gilles, kiest het Waalse Nethys – filiaal van de in opspraak geraakte intercommunale Publifin – met Pierre Meyers een voorzitter die zijn strepen heeft verdiend in de zakenwereld. Al blijkt hij lang niet onbesproken. Als bestuurder bij CMI en FN Herstal verkocht hij wapens aan Saudi-Arabië, terwijl zijn naam ook opduikt in de Panama Papers.

Meyers zetelde al langer als ‘onafhankelijke bestuurder’ in de raad van bestuur van Nethys, maar wordt nu dus in de voorzittersstoel gehesen. Nethys is de nieuwe naam van de maatschappij waaronder de activiteiten van de Luikse intercommunale Publifin gegroepeerd zijn. In Franstalig België staat Publifin centraal in een schandaal waarbij jarenlang onterecht zitpenningen werden uitgedeeld aan lokale mandatarissen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden