Antwerpse haven geeft Saudische ‘mirakelfabriek’ nog twee maanden

 Leestijd: 2 minuten

0

Op 4 mei 2015 kondigde het Antwerpse havenbestuur aan dat het onderhandelingen zou opstarten met het Saudische bedrijf ERS voor de ontwikkeling van een afvalverwerkingsfabriek aan het Delwaidedok. Deze volgens Vlaams minister-president Geert Bourgeois “unieke opportuniteit” zou de havenstad “nog beter op de kaart” zetten, meende burgemeester Bart De Wever. Twee jaar en een gedwongen verhuis naar de Opel-site later is er nu grote onzekerheid over de “mirakelfabriek”. ERS krijgt nog tot 8 mei de tijd om het dossier te finaliseren. Het havenbestuur bereidt alvast een nieuwe marktbevraging voor.

De Saudische investering ter waarde van 3,7 miljard euro zou 900 jobs opleveren. Antwerps Havenschepen Marc Van Peel, Bart De Wever en Geert Bourgeois klopten zich al triomfantelijk op de borst. De Morgen kopte onder een foto van Saleh Kamel, één van de sterke mannen achter ERS: “De man die Bart De Wever kan doen lachen”. Twee jaar later legt het havenbestuur ERS een ultieme deadline op en bereidt het een nieuwe marktbevraging voor, en is het dus nu al op zoek naar potentiële vervangers voor ERS.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden