Koro 10 maart '17

Bert Verhoye
BERT
BERT

500 miljoen euro te kort voor de begroting van 2017. Het gat wordt steeds maar groter. Pol Van Den Driessche kan zich haast niet meer bedwingen.

Onze vrienden zijn terug. Decennia bleven ze weg, maar deze winter zijn er al twintig wolven gezien in de Ardennen. Wolven zijn prachtige maar schuwe dieren en helemaal geen monsters zoals zij worden afgebeeld in sommige debiele kindersprookjes. Nu moet Ardennenliefhebber kabouter Peumans natuurlijk het lot niet uitdagen en met een rode puntmuts door het woud gaan wandelen. Ook grootmoeder Homans houdt zich best afzijdig en doet best 's nachts de deur van haar Bed and Breakfast op slot. Ik ben echt wel benieuwd hoe Belle zou reageren mocht zij in het bos een wolf ontmoeten. Misschien zou ze toch wel een tikkeltje boos worden, want zij is een waakhond en het bos is haar territorium tot in de Elzas, tenminste, dat denkt zij. Maar sinds wij gezien hebben hoe lieftallig zij keuvelde met de reusachtige vos zijn wij er toch redelijk gerust in.

Philip Dewinter is een echte polyglot. Deze week sprak hij Pools in het parlement. Zoals hij Pools spreekt zullen weinigen hem nadoen, en zeker geen Polen! "Blijft thuis! Dat is hier ons land", kreet de destijds kortgebroekte Vlaamse voorman, maar aangezien zijn Pools lijkt op Tsjechisch met een Slovaaks accent, uitgesproken door een Hongaar met een spraakgebrek, was de bijval matig. En Zulma voelde zich duidelijk niet aangesproken.

Het is algemeen bekend dat Maggie zwaar op haar centen zit en probeer ze daar maar eens af te krijgen. Maar deze week was zij verontwaardigd omdat de slachtoffers of hun nabestaanden van de Brusselse terreuraanslagen nog steeds niet waren vergoed. Maggie, die zelf geneeskunde en charcuterie studeerde, weet als geen ander wat de ziekenhuiskosten zijn.

Begin deze week ook verloor een trein van de NMBS op een van de talloze lijnen naar de hoofdstad enige wagons vol reizigers. Kan gebeuren. "Kijk Lowie, Erpekerkegem, hier stopt de trein anders nooit". Nu wel. Een kabel had het begeven. Verbaasd keken de koeien naar het vertragend en tenslotte stilstaand stel en gingen vervolgens door met herkauwen. De reizigers keken niet op uit hun krant. Straks zou er wel een locomotief komen trekken of duwen en tegen de avond zou iedereen vast op zijn/haar bestemming zijn. Ik vraag me af waarom er nog mensen zijn die van die dure safari's boeken naar Afrika.

KORO, het kleine rubriekje in Apache, de internetkrant die haast wekelijks een of andere Arkprijs wint.

LEES OOK
Bert Verhoye / 19-10-2018

Koro 19 oktober 2018

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
bert-300x300-300x300
Bert Verhoye / 01-09-2017

Koro 1 september '17

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
BERT
Bert Verhoye / 30-08-2017

Koro 30 augustus '17

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
BERT