Verzet tegen asielbeleid Francken groeit

 Leestijd: 4 minuten

7

Theo Francken klopt zich – enigszins voorbarig – op de borst na de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in verband met de asielaanvraag van een Syrisch gezin. De staatssecretaris reageert opgelucht: “Het gezond verstand heeft gezegevierd. Europa is aan een groot onheil, namelijk een oncontroleerbaar nieuw migratiekanaal, ontsnapt.” Ondertussen groeit het verzet tegen en de ontevredenheid over zijn asielbeleid. Gisteren kwamen enkele honderden burgers naar Brussel en verklaarden bereid te zijn om desnoods zelf vluchtelingen uit Griekenland te gaan ophalen.

Een groep van enkele honderden burgers hield gisteren een symbolische actie in Brussel. Ze kwamen met hun auto naar de hoofdstad en stelden voor om de vluchtelingen die vastzitten in Griekenland zelf op te gaan halen. De actie werd georganiseerd door de burgerbeweging Let’s Bring Them Here en ondersteund door Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Amnesty International.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden