In de naam van de vader, de zoon en de particratie

 Leestijd: 5 minuten

12

Ligt de almacht van de partijen aan de basis van de ‘Belgische ziekte’ die zich nu al enkele weken in al haar lelijkheid presenteert? Apache vroeg het aan de partijen zelf.

Het weinig verkwikkende schouwspel dat zich sinds de onthulling over de overbetaalde mandaten bij Publipart voltrekt, zorgt voor een opvallende consensus onder politieke analisten. In min of meerdere mate wijzen ze allemaal met een beschuldigende vinger naar de almacht van de politieke partijen in ons land. Die particratie ligt aan de basis van veel, zo niet alles wat vandaag verkeerd loopt. Parlementen zijn veredelde stemmachines. Schaduwpolitiek regeert het land en via een kluwen aan intercommunales wordt een sluier over het land gedrapeerd waarachter machtspolitici schuilen die ideologie hebben ingeruild voor de vetpotten en voor de pure macht.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden