Plop krijgt jaarlijks meer dan miljoen voor zwemparadijs in Deurne

 Leestijd: 3 minuten

2

Komende maandag buigt de Antwerpse gemeenteraad zich over de bouw van een nieuw ‘bovenlokaal recreatief zwemcomplex’ aan de Ruggeveldlaan in Deurne. In het ontwerpbesluit wordt de koper van de terreinen nog niet bij naam genoemd, maar Plopsaqua maakte afgelopen voorjaar in Gazet van Antwerpen al duidelijk wel brood te zien in de bouw van een nieuw zwemparadijs in Antwerpen.

Niet iedereen is echter even blij met de verwachte komst van Studio 100 naar Deurne. Op de gronden waar het zwemparadijs moet verschijnen, bevindt zich momenteel nog skiclub Zondal. Eind september 2016 zegde de stad het contract met de skiclub op om de terreinen vrij te maken. Skiën zal vanaf nu enkel nog in Wilrijk kunnen, waar de stad bijspringt voor de renovatie van skipiste Aspen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden