Leugens en politieke intriges in zaak bronnengeheim

 Leestijd: 3 minuten

0

Het rommelt nog maar eens in Gent. Vanmorgen was niet de gemeenteraad, maar wel de rechtbank het decor van politieke controverse. CD&V-gemeenteraadslid Filip Van Laecke stond er na een klacht van burgemeester Termont terecht voor het schenden van zijn beroepsgeheim. Hij kaatst nu de bal terug naar Resul Tapmaz (sp.a).

Apache berichtte begin januari over de schending van het bronnengeheim van HLN-journaliste Sabine Van Damme, waarbij het telefoonverkeer van de journaliste doorzocht werd in een politieke zaak om na te gaan wie informatie uit een geheime, deontologische commissie lekte naar de pers. De aanpak van het parket riep heel wat vragen en verontwaardiging op, waarop het parket vervolgens sprak van een journalistieke blunder, omdat de telefoon van de HLN-journaliste zogezegd niet echt onderzocht zou zijn.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden