De riskante relatie tussen Trump en de frauderende Deutsche Bank

 Leestijd: 3 minuten

4

De Trump Organization, nog steeds eigendom van Amerikaans president Donald Trump, heeft een openstaande schuld van ongeveer 300 miljoen dollar bij Deutsche Bank. Die bank staat onder toezicht van de Amerikaanse justitie en van verschillende onafhankelijke en federale toezichthouders. Dat de dubbele pet van president en zakenman Trump tot belangenconflicten kan leiden, is al langer geen geheim. Maar of dat straks tot een impeachment zal leiden, is zeer de vraag. “Een afzettingsprocedure blijft het laatste redmiddel voor het Amerikaans Congres”, zegt Amerikakenner Ken Kennard.

Deutsche Bank is de grootste kredietverschaffer van Trumps zakenimperium, met een openstaande schuld van 300 miljoen dollar, zo berekende de Amerikaanse onderzoekssite ProPublica op basis van de weinige documenten die Trump over zijn financiële situatie heeft vrijgegeven.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden