Zware medicatie online kopen zonder voorschrift? Geen probleem

 Leestijd: 3 minuten

5

Farmaceutische bedrijven werken mee aan de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift die illegaal via de online apotheek Treated.com verkocht worden. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten start een onderzoek nadat Apache het op de hoogte bracht.

Ingeven welk geneesmiddel je wil, een korte vragenlijst invullen, betalen, en klaar is kees. Medicatie op voorschrift krijgen bij de Britse online apotheek Treated.com of de Nederlandse variant is een fluitje van een cent. Apache nam de proef op de som: we kochten via de site de cholesterolverlager Crestor, een middel dat in ons land enkel op voorschrift te verkrijgen is. Het doet de cholesterol fors dalen, maar heeft ook allerlei bijwerkingen zoals krampen, spierpijn en diabetes. Een middel dat je enkel in een heel specifieke context mag nemen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor abonnees