Skiclub slachtoffer van kabouter Plop

 Leestijd: 10 minuten

1

Drie studenten journalistiek brachten afgelopen weekend het verhaal van Skiclub Zondal in Gazet van Deurne. Op de plek van de skiclub in Deurne zijn plannen voor een waterpark van Plopsaqua. Ondertussen krijgt concurrent Aspen in Wilrijk wél de kans een nieuwe sneeuwbaan van 16 miljoen euro te bouwen. Een klassiek verhaal, waarbij een kleine garnaal het onderspit moet delven tegen grote jongens. Maar ook een belangrijk verhaal, over gebrekkige transparantie en politieke besluitvorming achter de schermen. Daarom wil Apache dit verhaal meer weerklank geven.

Antwerpen heeft twee skiclubs: Zondal (Deurne) en Aspen (Wilrijk). Ze leven al decennia in gezonde concurrentie met elkaar. “In augustus 2016 bevestigt schepen van Sport, Ludo Van Campenhout (N-VA), nog dat wij broederlijk naast elkaar kunnen blijven bestaan,” zegt Jef De Clerck, zaakvoerder van de bvba Zondal (eigenaar van de infrastructuur): “Vandaag staat onze skiclub met bijna 700 leden op straat. Op onze plek komt er een nieuw Plopsabad. Iets verderop in Wilrijk is Aspen gestart met de bouw van een nieuwe accommodatie. Het voorstel om met de leden van Zondal naar daar te verhuizen is commercieel voor onze vzw niet haalbaar.”
Wel of geen investeerder?
In maart 2009 keurde de Provincie Antwerpen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor Ruggeveld-Silsburg met een indoor skipiste van 250m lang, een ijsschaatsbaan, een sporthal en een openluchtzwembad definitief goed.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden